تحولات لبنان و فلسطین

قدس آنلاین: مدیر کل اروپا، امریکا و کشورهای همسایه خزر معاونت امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت درباره احتمال تأثیر گذاری تحریم‌های ایران بر تدوام این قرارداد گفت: ما با آذربایجان روابط دیرینه‌ای داریم و قطعاً این کشور به تمام این موارد فکر کرده و قرارداد را امضا کرده است.

جزئیات توسعه بلوک اکتشافی نفت خزر

حسین اسماعیلی درباره برنامه توسعه بلوک‌های اکتشافی خزر اظهار داشت: در ملاقاتی که فروردین ماه سال جاری بین رؤسای جمهور دو کشور ایران و آذربایجان صورت گرفت، مذاکراتی انجام و سند همکاری امضا شده است.

وی درباره احتمال تاثیر گذاری تحریم‌های ایران بر تدوام اجرای این قرارداد گفت: ما با آذربایجان روابط دیرینه‌ای داریم و قطعاً این کشور به تمام این موارد فکر کرده و قرارداد را امضا کرده، تصور نمی‌کنم مشکل خاصی در رابطه با توسعه این بلوک داشته باشیم.

مدیر کل اروپا، امریکا و کشورهای همسایه خزر معاونت امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت تصریح کرد: در حال حاضر محدودیت خاصی در زمینه توسعه این بلوک نداریم، بخشی از امکانات را داریم و سکوی منحصر به فرد شناور امیر کبیر را نیز در آبهای خزر داریم و برخی امکانات را هم طرف آذری دارد، بنابراین مشکلی وجود ندارد. با چند شرکت بین المللی که در آبهای عمیق فعالیت می‌کنند، در حال مذاکره هستیم و مذاکرات بعدی هم توسط هیأت مشترک دو کشور ادامه پیدا می‌کند. 

اسماعیلی یادآور شد: سهم هر دو کشور از هر دو بلوک بطور مساوی است، در مورد مدل مشارکت نیز در حال مذاکره هستیم، اینکه به صورت مشترک و یا مدل‌های دیگر رایج در دنیا  توسعه صورت گیرد.

به گزارش ایلنا، دریای خزر به سه حوزه رسوبی شمالی، جنوبی و میانی تقسیم می‌شود که پس از اجرای ۳۰ هزار کیلومتر لرزه نگاری دوبعدی در بخش میانی آن و بر اساس مطالعات ژئوشیمیایی، ٤٦ ساختار در این بخش مشخص شد و در ادامه پس از بلوک بندی این ٤٦ ساختار، هشت بلوک جزو اولویت‌های شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت خزر قرار گرفت.

میدان سردارجنگل در بلوک ٦ و با فاصله ۲۵۰ کیلومتری از پایگاه پشتیبانی نکا واقع شده است. این میدان در سال ۱۳۹۱ کشف شد و حفاری چاه نخست آن تا عمق حدود ٢ هزار و ٥٠٠ متری پیش رفت. چاه دوم میدان سردارجنگل نیز در ١٤٢٣ متری غرب چاه نخست این میدان و تا عمق حدود سه هزار و ٥٠٠ متری با هدف فعالیت اکتشافی/توصیفی حفاری و در ابتدای سال ٢٠١٥ آزمایش و بهره برداری شد.

محاسبات حجمی شرکت نفت خزر نشان می‌دهد نفت در سردارجنگل حدود ٢ میلیارد بشکه است و به نظر می‌رسد در اعماق بیشتر خزر، پتانسیل‌های قابل توجه‌تری نیز وجود داشته باشد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.